Προσθετολόγος Χειρούργος Οδοντίατρος

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Καλέστε

+30 2310735414

Email Us

info@spiridopoulos.gr

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Αρχική > Βιογραφικό > Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Στο Ιατρείο ασκείται όλο το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής και επιπλέον οι εξής εργασίες εξειδικευμένης προσθετικής

Χειρούργος οδοντίατρος Σπυριδόπουλος Αναστάσιος

 

  • Ανύψωση σύγκλεισης
  • Αντιμετώπιση αποδιοργανωμένης σύγκλεισης
  • Αντιμετώπιση οδοντικής φθοράς – αποτριβών
  • Κροταφογναθικές ανωμαλίες
  • Στοματικές αποκαταστάσεις σε εμφυτεύματα ή σε δόντια ή και συνδυασμός αυτών
  • Αντιμετώπιση περιοπροσθετικού ασθενή
  • Ολοκεραμικές αποκαταστάσεις
  • Σχεδιασμός χαμόγελου

Επιστημονική Δραστηριότητα

  • Δημοσίευση μελέτης στο περιοδικό ΣΤΟΜΑ 2009; 37 : 145-157 με τίτλο « ΧΑΛΑΡΩΣΗ – ΘΡΑΥΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΧΛΙΩΝ ( ΑΙΤΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΧΛΙΟΣΥΝΔΕΣΗ, ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΛΗΨΗ)».

  • Δημοσίευση μελέτης στο περιοδικό ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 2006 ,10/4 : 323-334 με τίτλο : «Η ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΝΑΡΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ»
  • Το Μάιο του 2006 ως τελειόφοιτος Μεταπτυχιακός πήρα μέρος στις εργασίες του 11ου Βαλκανικού Συνεδρίου στο Σαράγεβο της Βοσνίας παρουσιάζοντας μελέτη με τίτλο «DIAGNOSIS AND TREATMENT PLANNING FOR PATIENTS WITH ATTRITION, ABRASION AND EROSION» ως αναρτημένη ανακοίνωση (Ρ446 στο συνεδριακό Πρόγραμμα Περιλήψεων)

  • Το Φεβρουάριο του 2006 παρουσίασα σε ημερίδα του Συλλόγου οδοντοτεχνιτών Θεσσαλονίκης εργασία με τίτλο « ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΓΕΦΥΡΩΜΑΤΩΝ».

  • Στα πλαίσια της διπλωματικής διατριβής κατατέθηκε προς δημοσίευση ερευνητική μελέτη με τίτλο ” Προσδιορισμός του ποσοστού λευκίτη και διερεύνηση της επίδρασής του στη μικροσκληρότητα και στο συντελεστή ελαστικότητας σε χαμηλής και υψηλής τήξης οδοντιατρικά κεραμικά μετά από ισοθερμική επεξεργασία και πολλαπλούς κύκλους όπτηση
  • Κατά τη διάρκεια του τετάρτου έτους των φοιτητικών μου σπουδών παρουσίασα εργασία με τίτλο « ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΚΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΠΟΝΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», η οποία παρουσιάστηκε ως ελεύθερη ανακοίνωση στις εργασίες του 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής- Οδοντιατρικής Ελλάδος το 1998 στα Ιωάννινα ( Εργασία Νο 111 στο συνεδριακό Πρόγραμμα Περιλήψεων).
  • Παρακολούθησα τις εργασίες του 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής- Οδοντιατρικής Ελλάδος το 1998 στα Ιωάννινα.
  • Συμμετείχα στην ημερίδα εμφυτευματολογίας που διοργάνωσε η Οδοντιατρική Εταιρία Κλινικής Μελέτης και Έρευνας το 1997.
  • Συμμετείχα στις εργασίες του σεμιναρίου με θέμα « ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΓΝΑΘΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» στη Θεσσαλονίκη το 2000.
  • Το Νοέμβριο του 2002 παρακολούθησα τις εργασίες του Ά Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Προσθετικής 
  • Τον Οκτώβριο του 2003 παρακολούθησα τις εργασίες του ΄Β Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Προσθετικής .
  • Τον Νοέμβριο του 2003 παρακολούθησα τις εργασίες του Συνεδρίου της Στοματολογικής εταιρίας, με θέμα « Υλικά και Φάρμακα στη σύγχρονη Οδοντιατρική Πράξη».

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη καταστρέφει τα δόντια προκαλώντας την τερηδόνα. Αυτό όμως που είναι η κρίσιμη παράμετρος, που συχνά αγνοούμε, είναι ότι κάποιος που καταναλώνει 3 φορές την ημέρα ζάχαρη έστω και πολύ μικρή ποσότητα βλάπτει περισσότερο τα δόντια του από κάποιον που θα καταναλώσει μια φορά την ημέρα διπλάσια ή και τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης. Επομένως αυτό που λέμε το << τσιμπολόγημα >> είναι ό,τι χειρότερο στο θέμα της στοματικής υγιεινής. Τελικά αυτό που μετράει είναι η συχνότητα και όχι η ποσότητα.

Πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε φορά που τρώμε έστω και μικρή ποσότητα ζάχαρης, αμέσως μετά γίνεται επίθεση οξέων που προκαλούν τερηδόνα για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά το στόμα μας ισορροπεί την κατάσταση. Επομένως είτε καταναλώσουμε μικρή , είτε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης η επίθεση των οξέων είναι πρακτικά η ίδια σε αυτά τα 20 πρώτα λεπτά μετά το τέλος του φαγητού μας. Φανταστείτε λοιπόν κάποιον να καταναλώνει ένα φλιτζάνι καφέ με λίγη ή πολύ ζάχαρη και κάθε 20 λεπτά να πίνει μια γουλιά. Το στόμα του δεν ηρεμεί για όσο χρόνο αυτός πίνει τον καφέ του. Ή αντίστοιχα ένα παιδί να τρώει κάθε 20 λεπτά σνάκ με ζάχαρη.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε;

Η λύση δεν είναι σίγουρα να στερηθούμε τα γλυκά. Υπάρχουν τρόποι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τη βλαπτική επίδραση στα δόντια.

 

  • Φροντίζουμε να τρώμε ζάχαρη ΜΙΑ φορά την ημέρα και όχι κάθε μέρα.
  • Αυτό είναι καλύτερα να γίνεται ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Ο λόγος είναι ότι όταν τρώμε το φαγητό εκκρίνεται σάλιο που βοηθά τα δόντια. Έτσι όταν θα φάμε και το γλυκό, αυτό γίνεται σε περιβάλλον υψηλής ποσότητας προστατευτικού σιέλου.
  • Αν είμαστε σπίτι φροντίζουμε να πλύνουμε ΑΜΕΣΩΣ μετά τα δόντια. Αν είμαστε έξω τότε μασούμε ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ για 20 λεπτά. Ο λόγος είναι ότι με τη μαστίχα εκκρίνεται πάλι προστατευτικό σάλιο.

Στη στοματική υγιεινή βοηθά η κατανάλωση μήλων και πορτοκαλιών. ΌΧΙ Ο ΧΥΜΟΣ τους αλλά οι ίνες των φρούτων αυτών. Επομένως αφού καθαρίσουμε τη φλούδα τρώμε μήλα και πορτοκάλια κάθε μέρα.